Contact/Route

Esdoorn 1 (per 1 april 2021)
2861 VS  Bergambacht
Telefoon: 0182351925
Wij nemen de telefoon vanaf 8.30uur op
E-mail: info@tandartsbergambacht.nl

Let op wij zijn verhuisd:

 

U kunt ons mailen over het stellen van algemene vragen, stellen van medisch inhoudelijke vragen, wijzigen van adres en verzekering gegevens. U krijgt binnen 5 werkdag(en) van ons een reactie, tenzij de praktijk gesloten is vanwege vakantie.
Bellen voor vragen over een rekening kan van dinsdag t/m donderdag het liefst voor 12.00 uur.

 

Pijnklachten en Spoedgevallen

Bij acute pijn of andere spoedgevallen tijdens openingstijden van onze praktijk belt u naar tel: 0182-351925

Buiten onze openingsuren en in het weekend (zaterdag en zondag) kunt u zich voor spoedhulp, die niet kan wachten tot de volgende werkdag, wenden tot Dental365 Spoed Tandarts Rotterdam op tel: 085 – 105 1760 of tot Dental365 Spoed Tandarts Gouda op tel: 085 – 018 9444

Dental365 Spoed Tandarts Rotterdam
Adres (klik op adres voor de routebeschrijving):
Dr. Molewaterplein 30, 3015 GD Rotterdam
(Ingang Spoedeisende Hulp van Erasmus MC)
Telefoon: 085 – 105 1760

Dental365 Spoed Tandarts Gouda
Adres (klik op adres voor de routebeschrijving):
Van Limburg Stirumstraat 1, 2805 BD Gouda
Telefoon: 085 – 018 9444

Dental365 is 24/7 telefonisch bereikbaar en heeft naast de vestigingen in Rotterdam en Gouda, ook vestigingen in Amsterdam, UtrechtDordrecht en Den Haag. Mocht een andere locatie u beter uitkomen, dan kunt u aan de telefoon uw voorkeur aangeven. Dental365 kan dan samen met u kijken welke locatie voor u de meest geschikte is.

Voor meer informatie over de spoeddienst kunt u ook kijken op hun website Dental365.nl

Aantal zaken waar u rekening mee dient te houden, ook voordat u belt naar Dental365;

 • Houdt uw BSN-nummer (of van de persoon voor wie u een afspraak wilt maken) altijd bij de hand. Dental365 heeft dit nodig om een afspraak in te kunnen plannen,
 • U dient uw verzekeringspasje en een geldig identiteitsbewijs mee te nemen,
 • De kosten van een spoedbehandeling zijn gelijk aan de kosten van een reguliere tandheelkundige behandeling. Deze kosten worden door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) bepaald en worden ieder jaar herzien,
 • Wel kunnen er wettelijk vastgestelde toeslagen gelden i.v.m. de avond-, nacht- en weekenddiensten. Informeer hiernaar als u belt,
 • Het is gebruikelijk dat u de kosten van uw consult en/of behandeling bij Dental365 direct dient te betalen middels pin of creditcard,
 • U ontvangt altijd een nota van Dental365,
 • Indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft, kunt u uw nota achteraf declareren bij uw zorgverzekeraar. Voor info over vergoedingen dient u uw eigen verzekeraar te raadplegen,
 • Dental365 Rotterdam (Tandartsenpost010) is gevestigd in/bij het Erasmus MC maar is geen onderdeel van het EMC. Dental365 Rotterdam is een zelfstandige spoed tandartspraktijk,
 • De tandartsen van Dental365 zullen zich beperken tot het bieden van eerste hulp. Voor eventuele vervolgbehandelingen wordt u, indien u deze heeft, altijd terugverwezen naar uw eigen tandarts. Heeft u géén tandarts dan zal Dental365 u verder informeren.
 • Als laatste: houdt u aub er rekening mee dat uw afspraaktijd bij Dental365 een richttijd is. Dental365 is een spoed tandartspraktijk. U kunt te maken krijgen met uitloop en langere wachttijden omdat vooraf nooit ingeschat kan worden hoe lang een spoedafspraak per patiënt kan duren.Ook hebben sommige spoedafspraken altijd voorrang waardoor het kan voorkomen dat u helaas langer dient te wachten. Dit is in geval van acute zorg, trauma’s en kinderen.

 

Wat te doen bij ongevallen?

Tandletsel

Welke stappen moet je ondernemen als een tand afbreekt, los zit of uit de mond is; ofwel wat te doen bij een tandletsel? Eerst is het belangrijk om vast te stellen of het om een letsel bij een melktand of een blijvende tand gaat.

Melktand eruit?

Melktanden mogen nooit worden teruggeplaatst, omdat het schadelijk kan zijn voor de tanden die nog uit moeten komen. Zoek de tand daarom op en neem ze mee naar de tandarts voor controle. Bij een afgebroken melktand kan de tandarts de scherpe rand gladslijpen, zodat uw kind de tong niet beschadigt.

Bij sommige sporten is er het risico van ongevallen en schade aan het gebit. Deze is vaak te beperken door een op maat gemaakte gebitsbeschermer te dragen. Uw tandarts kan deze voor u verzorgen.

Blijvende tand eruit?

 • Zoek de tand snel op. Pak de tand vast bij de kroon: het deel dat boven het tandvlees zichtbaar is. Vermijd contact met de wortel. Aanraking van de wortel doodt de gevoelige cellen, wat de kans op succesvolle terugplaatsing van de tand zal verkleinen.
 • Spoel de tand 10 seconden voorzichtig af met koud water. Dit zorgt ervoor dat vuil wordt verwijderd en de tand een grotere kans heeft om het te overleven. Reinig de tand nóóit met reinigingsmiddelen of een borsteltje. Dat maakt de kans op een succesvolle terugplaatsing Kleiner.
 • Plaats de tand terug in de mond, in de oorspronkelijke positie. Het kan zijn dat hij niet perfect past, dat maakt niet uit.
 • Lukt terugplaatsen niet? Bewaar de tand in de mond (in de ruimte tussen de kiezen en de wang) of in een beker met speeksel of koude melk. De cellen op de tandwortel kunnen relatief lang overleven in speeksel of melk en dit voorkomt dat de tandwortel opzwelt en afsterft. Als de tand langer dan een half uur droog is geweest, kan hij nauwelijks met succes worden teruggezet. Het is dus belangrijk dat je de tand goed bewaart! Bewaar de tand nooit in water, maar bijvoorbeeld wel in koude melk of speeksel, en gebruik nooit reinigingsmiddelen of een borsteltje om het schoon te maken.
 • Lukt het terugplaatsen wel? Houd de tanden op elkaar met een watje, gaasje of zakdoek ertussen, om de tand te stabiliseren.
 • Ga direct naar de tandarts. Die zal de teruggeplaatste tand controleren en vastzetten (spalken). Hoe sneller u dit doet, hoe groter de kans op een succesvolle terugplaatsing.

Tand afgebroken?

 • Bewaar het afgebroken tanddeel in een glas (halfvolle) melk of speeksel.
 • Ga direct met de afgebroken tand naar de tandarts.
 • De tandarts bekijkt of hij het afgebroken stuk kan terugplaatsen. Als terugplaatsing niet mogelijk is, herstelt de tandarts de tand met tandkleurig materiaal (composiet).

Tand staat los?

 • Niet aankomen of terugduwen.
 • Ga direct naar de tandarts.